Alla former av rökelse – förutom “lös rökelse” – består av tre grundläggande komponenter. En basingrediens som pyr och fungerar som bindningsmedel, en eller flera aromatiska substanser som skänker doft och karaktär samt en vätska.
Det finns flera olika typer av etnobotaniska råvaror och olika sådana råvaror har lite olika effekt på slutprodukten. Man får experimentera lite till man hittar sin favorit. I den här artikeln ger vi exempel på ett recept som vi tagit fram med Mitragyna Speciosa som basingrediens och hampablommor som fragrant för doft.
Thomthom´s puliga rökelsekoner
Receptet ger ca 12-15 rökelsekonor. I denna variant använder vi kratom som bas och bindningsmedel och hampa som fragrant. Resultatet är en kraftigt blommig rökelse som pyr länge.
Ingredienser
4 teskedar bas, vi rekommenderar Mitragyna Speciosa ”kratom”.
1 tesked hampa (Strawberry) .
1 tesked hampa (New York Cookies).
1 matsked vätska (vatten eller en örtinfusion fungerar fint).
Metod
Blanda basen och de fint malda aromatiska örterna i en skål.
Tillsätt vatten eller er örtinfusion droppvis och knåda blandningen tills ni får en formbar massa.
Låt stå en stund, 10-20 minuter.
Ta en bit av blandningen och forma små koner, placera på en ren torr yta.
Låt rökelsekonerna torka och kurera 5-7 dagar i ett mörkt och torrt utrymme fritt från drag. Rökelsekoner skall torka långsamt annars kan det uppstå fula sprickor i konerna som gör att de brinner ojämnt.
När rökelsen är färdigkurerad placera den i ett fat med sand eller i en vacker rökelsebrännare. Tänd toppen på rökelsekonen och njut doften av ert hantverk! Var noga med att aldrig lämna en brinnande rökelse obevakad.
Så tillverkar du rökelse
Alla former av rökelse – förutom “lös rökelse” – består av tre grundläggande komponenter. En basingrediens som pyr och fungerar som bindningsmedel, en eller flera aromatiska substanser som skänker doft och karaktär samt en vätska.
Det finns flera olika typer av etnobotaniska råvaror och olika sådana råvaror har lite olika effekt på slutprodukten. Man får experimentera lite till man hittar sin favorit. I den här artikeln ger vi exempel på ett recept som vi tagit fram med Mitragyna Speciosa som basingrediens och hampablommor som fragrant för doft.
Thomthom´s puliga rökelsekoner
Receptet ger ca 12-15 rökelsekonor. I denna variant använder vi kratom som bas och bindningsmedel och hampa som fragrant. Resultatet är en kraftigt blommig rökelse som pyr länge.
Ingredienser
Metod
När rökelsen är färdigkurerad placera den i ett fat med sand eller i en vacker rökelsebrännare. Tänd toppen på rökelsekonen och njut doften av ert hantverk! Var noga med att aldrig lämna en brinnande rökelse obevakad.
Alla har sin stil, sin preferens. Hitta din.
Red Adha #130820 – 100g
289,00kr249,00krWhite Elephant #151220 – 100g
289,00kr269,00krRed Adha #130820 – 300g
867,00kr642,42krStrawberry
252,00kr – 505,00krWhite Elephant #151220 – 300g
867,00kr677,88krIntegra boost 1g 62% RH
15,00krWhite Elephant #151220 – 500g
Från:1.445,00kr1.102,90krRemedy
327,00kr – 607,00krRed Adha #130820 – 500g
Från:1.445,00kr1.020,90krCannatonic
351,00kr – 654,00krSwiss Cheese
371,00kr – 822,00kr